Известие

Collapse
No announcement yet.

ABS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ABS

От известно време имам проблем а ABS-А.Понякога работи а понякига не.Или понякога със запалването на колата лампата гасне и системата работи после в движение светва и съответно няма ABS.Друг път пък при запалване на двигателя светва и в движение гасне сама,а понякога като натисна порязко спирачките при светеща лампа ABS се включва и лампата гасне.В други случаи които напоследък зачестиха си свети постояно и си карам без ABS ама ме дразни много.Та мисълта ми е дали има начин за самотестване на системата примрно според броя на премигване на лампата да разбера къде е проблема и ако има как става номера че ми писна от майстори които ми казват ела утре че днес имам много работа сякъш ще ми я правят безплатно
    Alfa 155 2,5TD

Проблемът се оказа в няколко студени спойки на релетата на ABS командването
    Alfa 155 2,5TD

Comment

Първоначално публикувано от ванката Покажи съобщение
      Проблемът се оказа в няколко студени спойки на релетата на ABS командването
      Точно това щях да ти кажа да направиш,ам си се сетил сам,браво.
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Според вас от това ли е причината да не сработва АБСа?
        При мен не работеше на диагностика показа Централно реле на АБС,смених цялата централа и сработи.
        Работи така 1 месец и пак се предаде и сега не работи от какво може да е?
        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
          Според вас от това ли е причината да не сработва АБСа?
          При мен не работеше на диагностика показа Централно реле на АБС,смених цялата централа и сработи.
          Работи така 1 месец и пак се предаде и сега не работи от какво може да е?
          пак реленцата в блока за управление трябва дасе видят.

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
            Точно така,требе да се отвори,ако става и да се презапоят релетата
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

това щее най-удачно да се направи първо,че в много автомобили се появяват аномалиии от кофти спойки.
              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                Добре де когато ги гледахме по спомени бяха на обща шина /писта/ и не можахме да ги извадим.
                Как ще стане ваденето и презапояването тогава?

Comment

При мен е същото, свети-не свети, работи- не работи. На диагностиката показа заден ляв датчик. Сега ще видя дали някъде не прави лоша връзка и дано се оправи, иначе 2-ръка.
                  sigpic
                  ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                  0889 636 093

Comment

Релетата не са запоени а са щанцовани тъка че на 99% не е от тях но има извадени крачета от релетата към буксите които са шест и са на спойки и крачетата на самите букси са на спойки и най верочтно е от там.Като се махне казанчето на спирачната течност и се отвори капакът на релетата който е под казанчето се виждат шесте споики а буксите са с капачета и като ги отвориш можеш да видиш спойките.Блокът с релетата се държи на шест болта ка то единичт е по-къс и подава фазата.Ако си достатъчно сръчен можеш да ги припоиш и на място.Успех на всички
                    Alfa 155 2,5TD

Comment

Колеги след дълга и безуспешна борба НЕ Успях да се справя и проблема си остава. Нямам АБС или не иска да работи.
                      Прегледах спойките на буксите видяха ми се наред,нямаше студена спойка.Позачистих малко бушоните,напръсках тук там със спрей.
                      Единия датчик на АБС е пукнат.
                      Нямам в мен шестограми еврейска звезда иначе щях да го разглобя за обстоен преглед.
                      Прилагам малко снимки ,ако може някой да даде акъл.
                      Само ще спомена ,че вече веднъж я сменях цялата централа и работеше после пак спря.
                      Attached Files

Comment

Явно никой не чете тази тема и ще се мъча сам.

Comment

Колега не си гледал където трябва.Като отвориш капака точно зад релетата има шест спойки или поточно между релетата и буксите тях трябва да погледнеш
                          Alfa 155 2,5TD

Comment

A тия двата бушона по 50A зад дебитомера за какво са?Щото и аз ги имам, пък съм без абс?
                            Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Моят проблем с АБС за сега се оправи след диагностика и изчистване на грешката.
                              sigpic
                              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                              0889 636 093

Comment

Working...
                              X